Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó
6 db nagyobb vöröshagyma
3 evőkanál olaj,
fél kávéskanál só
piros paprika fél evőkanállal
víz

Nokedlihez:
1 kk lenmag
30 dkg vegyes liszt (graham liszt, zabkorpa, durumliszt)
fél kk só
2,5 deciliter víz

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágva az étolajjal, fél pohár vízzel sóval 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a pirospaprikát, s még 5 percig lefedve pároljuk. Ekkor vízzel felöntjük, hogy jól ellepje borsónkat. A lenmagot a felvágó deszkánkon megtörjük, 1 deci vízben forralástól számítva 1 percig főzzük, majd hozzáadjuk a vegyes lisztet, s a vizet, s nokedlit készítünk belőle. Mikor borsónk félig megpuhult, a nokedlit beleszaggatjuk, s megfőzzük. Nagyon finom étel. Bármilyen zöldségsalátával, savanyúsággal tálaljuk.