Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
10 dkg barnarizs
8 dkg szójakocka, vagy szójaszelet 3 kanál vegetában előre beáztatva
1 kanál olaj
22 dkg sárgarépa
26 dkg cékla
15 dkg karfiol
30 dkg burgonya
25 dkg káposzta, vagy sütőtök
5-6 kelbimbó
só, olaj, 5 szál petrezselyem zöldje, növényi tejföl

Elkészítése:
Megnézzük a magasságát és a szélességét tepsinknek, s a zöldségeket fél ujjnyi vastagra, s olyan szeletekre vágjuk, (a karfiolon kívül) hogy a tálunk két oldalán szép sorjában tudjuk majd rakni. (Lehet a sárgarépát is hosszába vágni, ha vékonyak.) A legalább 1 órát ázott rizst, szójakockát stb. a jénaink aljába tesszük, s majd két oldalt szép sorjában rakjuk a feldarabolt zöldségeinket: cékla, burgonya, sárgarépa, káposzta/sütőtők, ilyen sorba rakjuk két oldalt zöldségeinket. Ismételve a sort, s a közepében kimaradt üres részre rakjuk bele a karfiol rózsákat a kelbimbóval.

Tepsinket befedjük, (ha nincs fedele, alufóliával is megtehetjük) s forró sütőben kisütjük. Tálaláskor növényi tejföllel meglocsoljuk, s apróra vágott petrezselyem zölddel megszórjuk. Nagyon mutatós vörös cékla, fehér burgonya, narancsos sárgarépa, káposzta, tök és finom, egészséges étel.