Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
5 padlizsán
20 dkg vöröshagyma
1 kisebb csomag petrezselyem zöldje
20 dkg gomba
5 dkg barnarizs
5 dkg tofu
borsikafű
5 kanál étolaj

Elkészítés:
A padlizsánokat vékonyan megpucoljuk, kettévágjuk, megsózzuk, s tepsibe téve kb. 15 percig sütjük, hogy jó félig megsüljön. Közben a finomra vágott vöröshagymát kevés olajjal, a feldarabolt gombával megsózva pároljuk, Az előre beáztatott rizzsel, fűszerekkel együtt, majd belekeverjük a tofut is. A padlizsánokat kivettük a sütőből, mindegyiknek a közepét kivájjuk, s ezt is belekavarjuk a rizs közzé. E sűrű krémmel az egészben megmaradt, de hiányos közepű padlizsánokat megtöltjük, paprikás majonézzel leöntjük, s visszatéve a sütőbe még pár percig sütjük.