Kövess minket

Bejelentkezés

Vegan recept.

Hozzávalók:
5-5 dkg napraforgómag, dió
3 dkg szezámmag
40 dkg aszalt szilva
3 ek méz
ízlés szerint fahéj
1,5-2 dl víz
kókuszreszelék
6-8 dkg zabpehely

Elkészítés:
A szilvát a mézzel, kevés vízzel, szezámmaggal, fahéjjal, napraforgómaggal turmixoljuk, Majd a zabpehellyel jól összedolgozzuk, s kis golyókat formálunk belőlük. A darált diót a kókuszreszelékkel keverjük, s a kis golyókat beleforgatjuk. Kis papírtálkákba tálaljuk.

Hasonlóan készíthetjük szárított fügével, datolyával. Gyermekeink biztosan fogják szeretni. Télen még fagyasztott gyümölcsökkel is, természetesen nyáron bármilyen gyümölccsel nagyon finom lesz.

Úgy is készíthetjük, hogy a jól összedolgozott anyagokat (pl.: pelyhek, apróra darabolt gyümölcsök, darabolt olajos magvak, darált dió), hogy a gyümölcs nedvességét felszívja, s esetleg még egy kis durumdarát (vagy lisztet) teszünk hozzá. Jól összedolgozzuk, majd tálcára 3-5 cm magasan lerakjuk, szőlőcukor és kókuszreszelék keverékével tetejét és oldalát is jól megszórjuk. Majd a tetejét nyers gyümölcsökkel, gyümölcsszeletekkel díszítjük. (Pl. szamóca, meggy, eper, cseresznye, zöld kiwi szelettel, banán karikákkal, szilvával, almaszeletekkel, stb.) Egy óra múlva, mint egy tortát tálaljuk. Hűtőben napokig is eláll. Finom reggeli, vagy vacsora.