Kövess minket

Bejelentkezés

Ovo-lakto vegetáriánus recept.

Hozzávalók:
3 csokor friss csalánhajtás (tavasszal vagy ősszel szedhető)
1 közepesfej hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 dl kefír vagy aludttej
5+20 dkg fehér tönköly liszt
2 db tojás
2 db  burgonya
1 csipet borsikafű
1 marék friss zsázsa levél

1 dl napraforgó olaj.

Elkészítés:
A hagymát karikára vágjuk és 1 dl víz és 1 dl olaj keverékében félig megpároljuk. Hozzáadjuk az előzőleg leforrázott és felaprított csalánhajtást, a fokhagymát majd felöntjük 3 liter hideg vízzel és sóval ízesítjük. Ha megpuhult a csalán 5 dkg lisztből és a 4 dl aludttejből készült habarással besűrítjük a levest. Közben megfőzzük a burgonyát, összetörjük és a liszttel valamint a a 2 tojással összekeverve lágy gombócokat formálunk, szükség szerint vízzel lazítunk a tésztán. A gombócokat beletesszük az enyhén lobogó levesbe és amint feljön a víz tetejére máris tálalhatjuk. A levest kimerjük tányérba és a tetejére apróra vágott friss zsázsát hintünk. Rendkívül laktató zamatos levest kapunk.