Kövess minket

Bejelentkezés

Bene Máté Zoltán:

Porckorong specialista fizioterapeuta, a saját nyaki gerincsérvének műtét nélküli meggyógyítása óta megszállottan törekszik a gerincsérv megelőzésére az országban.
Saját módszerével, az autodekompresszióval rengeteg gerincsérves embert "szedett le" a műtőasztalról. Gerincbetegeknek szóló ingyenes képzését közel tízezren olvasták, a gerincterápiás jógaoktatói tanfolyamát több, mint ötszáz jógaoktató végzete el. Ha gerincsérved van, valószínűleg már találkoztál vele gerinc témájú előadásokon, képzéseken, vagy a porckorong.hu weboldalon. Máté elkötelezett híve a gerinctudatos életmód terjesztésének, szabadidejében életmód videókat forgat gerincsérveseknek, melyeket megtalálsz a youtube-on. Bővebben: www.porckorong.hu
Itt láthatod Mátét a gerincről beszélni: http://www.youtube.com/watch?v=HvQY2-l0TD8

Előadás 1: Hogyan kerüld el a porckorongsérvet?

Neked is fáj néha a hátad?
Általában így kezdődik... Először nem foglalkozik vele az ember, pedig amikor már nagyobb a baj, akkor sokkal nehezebb...
Ezért fontos, hogy odafigyelj a következő előadásra:

Ebben az előadásomban megmutatom, hogy mi okozza a tipikus gerincproblémáinkat: a porckorongsérvet, a derék és nyakfájásokat, majd megmutatom azt is, hogy mit tudsz tenni az ellen, hogy egyike legyél annak a százból nyolcvannyolc embernek, akinek idő előtt elromlik a gerince.

A megoldás meglepően egyszerű, csak kicsit meg kell ismerni a gerinc működését, és helyes használatát.
Ezt ismerheted meg ebből a lendületes másfél órából..

Előadás 2: Gerincterápiás jóga: hogyan jógázz, hogy a gerincednek is jó legyen

Gerincprevencióra már sokan használják a jógát, de azt egyelőre kevesen tudják pontosan, hogy hogyan kell már kialakult gerincbetegségeket gyógyítani jógával.
Nem mindegy, milyen problémára orvoslására milyen ászanákat gyakorlunk, hiszen két egyformának tűnő derékfájás esetén ugyanaz a póz lehet nagyon hasznos, de sajnos nagyon káros is. A közhiedelemmel ellentétben néha bizony a testünk is becsaphat minket: ritkán eshet egy póz jól akkor is, amikor rosszat tesz, és viszont.

Ebben a rövid előadásban elmondom, hogy tudatosan gyakorolva miért lehet a jóga tökéletes gerincterápiás eszköz. 

Megmutatom, mi az,amivel árthat nekünk az oktatónk, ha nem adaptálja a mai körülményekre a gyakorlatanyagot.
És azt is, hogy milyen gerincbetegségre milyen póztípusokat érdemes súlyozva gyakorolnunk, ha nem betű szerint száz évvel ezelőtti tanításokat akarunk követni, hanem inkább a mai kor - és a testünk - igényeire hallgatva a holisztikus egészség a gyakorlás fő célja.

Akkor érdemes meghallgatnod ezt az előadást, ha érdekel a jóga, és tudatos szeretnél lenni abban is, hogy a gerincedre hogyan hatsz az ászanákkal.


Manuálterapeuta:

Ségér Mihály:

Az egészséges gerinc termében Ségér Misi csontkovács fog ingyenes bemutatókezeléseket tartani, délelőtt 10 órától délután 3 óráig.
Misi a yumeiho masszázs technikáit ötvözi a csontkovácsolás, a prána kezelés, és a lávaköves masszázs elemeivel. A kezelése előtt és után hőtérképes vizsgálatot végez, ezzel kontrollálja a csigolya közti ízületekben létrejövő eredményt. Érdemes bejelentkezni hozzá, és élni a lehetőséggel.


Ayurvédikus masszőr:

Kókai Szilvia:

Szilvia sok éve gyakorolja ezt az ősi gyógymódot. A Vegafesztivál ideje alatt rövid ingyenes bemutatókezeléseket tart majd a gerinc teremben, ami leginkább az arc és a nyak masszírozását jelenti. Ez az ősi masszázstechnika nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a gerincünket tartó izmaink ellazuljanak, s megszűnjön a sok stressz okozta izomgörcsök károsító hatása. Mindenképpen érdemes kipróbálni, s bejelentkezni Szilviához.

Gerincpárnák:

A gerincszobában nem csak elméleti- szakmai meglepetésekkel várjuk a kedves látogatókat, hanem szeretnénk bemutatni azokat a legegyszerűbb kellékeket is, amelyek mindenki számára a legfontosabbak ha meg akarjuk előzni a gerincproblémák kialakulását. A Benergo párnák a legmagasabb szakmai kihívásoknak is megfelelnek, és az élet minden helyzetében biztosítják gerincünknek a biztonságos ülést. Legyen az irodai szék, autós ülés, vagy akár ülőgarnitúra, ezeket használva nem fogunk görnyedni. Itt most kipróbálhatják ezeket a nélkülözhetetlen eszközöket. Ezen kívül néhány meglepetés eszköz bemutatásával is készülünk, amelyeket szintén kipróbálhatnak a kedves látogatók. Mindenkit szeretettel várunk. Addig is látogassanak el oldalunkra, a gerincportal.hu weboldalra.